Suomenpystykorva

Halloj!

Jag har ju glömt att meddela den absolut senaste nyheten härifrån. Det är nämligen så att vi nu på onsdag ska åka och kika på en eventuell ny familjemedlem! Vi har under en tid funderat på att skaffa en till hund, och vi har diskuterat fram och tillbaka vad för ras vi skulle skaffa. Först hade vi tankarna på en polarhund, men vi kom fram till att en jakthund ändå var det vi sökte tillslut. Då kom sen nästa problem, att välja vilken slags jakthund! Haha, vi var väldigt kluvna i den frågan. P är ju jägare, och jagar väl lite allround eller vad man ska säga. Vi kom iaf fram till att toppfågeljakt var det som lockade mest, så därför beslutade vi oss för en trädskällare! Därefter återstod inte många raser, då det bara finns två självklara val för den jakten - Finsk Spets och Norrbottenspets. Att välja mellan dessa två är en smaksak, och alla jägare tycker väldigt olika i frågan. Det finns ett roligt ordspråk som lyder "En norrbottenspets är en sällskapshund som det ofta fungerar fint att jaga med. En finsk spets är en jakthund som oftast funkar bra som sällskapshund." .. Jag är ju själv uppväxt med både nobbe och finne, och tycker det var en väldigt bra jämförelse ;)


Min fina Paavo!


Vi har i alla fulla fall kommit fram till att det blir en finne vi vill ha, så på onsdag åker vi som sagt  och kikar på lite valpar! Det blir en hane isf, kanske jag ska tillägga också :)



Postat av: Angelica + pommarna

Lycka till med en lille jaktparveln.

2012-02-06 @ 19:03:13
URL: http://linneaangelica.blogg.se/
Postat av: Kristina

Jaa, i mina ögon är han fortfarande den lilla dryga ungen som ville bli trädgårdsmästare! Fast han gjorde lika mycket nytta som hönsen i trädgårdslandet, dvs sprätte upp alla frön, Tokungen ;) Hahaha..

2012-02-07 @ 13:22:55
URL: http://kristinaodhner.blogg.se/
Postat av: Suzzie

Heeeeeeej gumms!



Allt är bara bra här, hos Dig me hoppas jag??



Har kikat igenom Din blogg nu, Du verkar ha det himla mysigt, men känns mysko att ha Dig SÅ långt borta i Sverige =)



Mysigt att ni funderar på en till hund =D



Ska bli spännande å se va det blir till slut =))



Tusen tack för Dina ord, det värmer verkligen!



Ta hand om Dig nu! Massa Kramar/Suzzie

2012-02-07 @ 14:37:42

KOMMENTERA INLÄGGET NEDAN!






Namn:
Kom ihåg mig?


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback