Ops..

God eftermiddag.

Jag har helt glömt bort att den här bloggen existerar. Baby hade ledig helg förra helgen, så han har varit hemma ett bra tag nu. Det har varit så otroligt skönt att ha honom nära under en längre tid. Imorse åkte han igen, men kommer hem på söndag förmiddag. En relativt snabb sväng med andra ord. Skönt.
 
Annars har det väl inte hänt så mycket den senaste tiden. Vi har spenderat ganska mycket tid i skog och mark. Jag har plockat kantareller samt varit med då P har jagat med Remu. Han är så duktig vår lille rävunge, har blivit så stor! .. Ingo har fått följa med ut på jakttur han också, men har fått sitta fast runt min midja. Är han med mig eller P är det lugnt, men han kan självfallet inte få vara lös under tiden Remu jagar.


Uppfödaren Jan, Remu samt Baby i förgrunden :)
 

Innan jag avslutar måste jag få slänga in ett stort GRATTIS till Angelica och Kristoffer som nyligen fick en liten dotter. En supersöt tjej som fått namnet Bella. GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS(!!) än en gång!!! Jag är så glad för er skull ♥

Nu skall jag försöka hitta på något att göra. Idag är nämligen en sådan där "har ingen lust att göra någonting idag"-dag. Så jag spenderar helt enkelt tid framför tv'n samt med vovvarna. Ute regnar det i vanlig ordning, suck.
 
 

Världens finaste räv




Back in business

God dag!

Nu var det tre dagar sedan jag uppdaterade. Jag lever, och har inte dött av svält eller liknande ;) Jag har sedan sist mässat och druckit som en jäkla idiot. Det är nästan sjukt hur fort jag har kommit tillbaka i vanlig form igen, fast iofs så tappade jag ju de få överflödiga kilona på ungefär lika kort tid när jag blev sjuk. Nu är jag mitt vanliga jag igen, nästan iaf. Om man frågar P så anser väl han att jag skulle kunna lägga på mig något kilo till. Haha! Men vi brudar väger ju i regel hellre lite mindre, än något kilo för mycket :)

 
Tre dagar sedan, och idag! Fy fan hur man såg ut .. !


Baby och Jan är ute i skogen med Remu's mamma och jagar idag. Så i väntan på att de skall komma hem, har jag bakat mumsiga chokladrutor som de ska få avnjuta till en kopp kaffe. Haha, jag ska nog trycka i mig en eller två jag med ;)

Hörs snart igen!
P & K

Utmärglad

Denna natten har väl varit sisodär. Jag har sovit fruktansvärt dåligt, vaknat till och från samt svettats floder. Dock har jag nu under morgonen lyckats få i mig ett helt glas Resorb, utan att sedan kräkts upp det. Peppar peppar! Jag vill verkligen bli frisk nu, min kropp är helt utmärglad. Jag behöver mat, magen gör så fruktansvärt ont.. Jag tänkte dela med mig av en bild som jag tog imorse, som kanske ger en inblick i vilken näringsbrist jag lider av just nu. Kolla bara hur stor min hand ser ut i förhållande till kroppen, och då har jag väldigt små händer. Det kanske är jag som inbillar mig att det ser förjävligt ut, men såhär vill jag verkligen inte se ut. Längtar efter att kunna mässa mat igen....



Ikväll kommer baby hem. Gud så jag längtar efter honom. Det har varit två långa dagar och nätter sedan han åkte. Fan....

/ Lotta

Min skrattande lille räv ♥



Mattes ♥
 

Influensa?

Hejsan vänner
 
Jag mår rätt sämst just nu. Har magsjuka, feber samt en fruktansvärd huvudvärk som kommer i vågor. Ni vet den där blixtrande huvudvärken som gör en svimfärdig. Min kropp är också p.g.a vätskebristen väldigt svag. Pulsen slår oroväckande hårt bara jag förflyttar mig till andra sidan rummet. Jag även börjat få russineffekten, dvs när kroppen tar upp sin befintliga vätska eftersom jag inte kan tillsätta någon ny. Jag kan lätt räkna varje revben och magen sjunker djupare för varje timme som går. Det är nästan lite äckligt, hemska förträngda bilder börjar yppa sig.. Men någon gång måste ju detta helvete ge med sig också, och under tiden försöker jag smutta i mig C-vitamin. Bättre än enbart vatten iaf.


Denna bild sammanfattar mitt senaste dygn väldigt bra..


Nu skall jag försöka sova igen. Ha en trevlig lördag alliopa!
/ Lotta

I brist på annat

Jag och Ingo på utställning!
 

Hektiska dagar

God dag!

Oj vad fullt upp vi haft de senaste dagarna här hemma. Det har styckats älg, hanterats kött samt utfodrats kossor. P's fader har nämligen varit borta, så baby och jag har skött om boskapen nere på farmen. Det har inneburit långa dagar med enbart arbete. Mkt kroppsarbete. Och jag måste verkligen säga att jag trivs med det. Fan så mycket mer än att uggla i en dataskärm. Gud vad skönt det varit. Jag känner mig så vaken och har enormt mycket energi. Precis som det skall vara! Dessutom är frysen nu fylld med underbart älgkött, så sämre kan man ha det!


Bogarna i förgrunden, samt resterande kropp av en älgko i bakgrunden :)


Nu skall vi ta och packa in oss i bilen och brumma ner på farmen, kossorna skall nämligen få sitt andra mål mat för dagen. Därefter blir det skogen för P, Heinrich samt Remu. Och där under tiden tar jag mig en kopp kaffe med Minna och surrar lite :)

P & K

Ingen sömn utan dig

God kväll, eller god natt, kanske jag hellre skulle skriva. Jag är i vanlig ordning uppe vid småtimmarna och funderar över hur jag skall bli trött. När inte baby är hemma finner jag ingen ro till att sova. Eller jag vill rättare sagt inte sova, inte utan honom. Sängen känns så kall, allt är kusligt och jag tycker mig höra konstiga ljud exakt hela tiden. Jag vaknar av ingenting, minsta lilla knarr väcker mig.. När min älskling ligger bredvid sover jag som en stock, känner mig lugn och framför allt trygg. En trygghet jag aldrig någonsin tidigare känt. Om du ändå låg här intill mig nu älskling ...

På söndag skall vi på dop. En av P's vänner har fått en liten flicka, som skall döpas till Idun. Jag har alltid sagt att OM jag någonsin får barn, och det blir en flicka, skall hon heta Idun. Nu kommer jag inte kunna använda det namnet, vilket känns snopet med tanke på att jag aldrig trodde någon i min omnejd skulle välja ett sådant namn. Förbaskat ;) .. Eftersom jag är en dyster person, helt utan klädsmak, insåg jag att jag behövde inskaffa något passande att bära till just detta dop. Att komma i en tröja försedd med dödskalletryck, vore väl kanske inte någon direkt bra idé. Jag skulle ju om inte annat se väldigt trög ut. Så jag tog mig helt enkelt en titt nere i Butiken på Landet, och fick hjälp av Pia och Inger att välja en topp som man kan ha till lite finare tillfällen. Denna gången blev det en blus från By Marlene Birger, chokladbrun. Jag gillar den, enkel, snygg och elegant. Passar till många olika tillfällen. Priset däremot, fyfan. Men vill man ha lite finare grejer, kostar det därefter. Haha. Jag tror den kommer bli fin tillsammans med ett par svarta jeans kombinerat med mina kilklackar :)

 


Snygg va? :)




Vid klockan 13.00 skall jag hämta P i Happis imorgon. Och innan dess har jag diverse saker som jag måste få gjorda. 

God natt!


Gofisarna

Ja, som utlovat kommer här bilder på Remus syster Lollipop samt moder Tikka. Bilderna är så jävla sämst, så jag vill egentligen inte ens lägga upp dem. Men dessa var de enda som hade fokus av de jag lyckades ta. Hundarna är blöta, bilderna är tagna med blixt, vilket ger fruktansvärt fula färger, ögon etc. Ja allt är helt enkelt fel. MEN jag lovar att det kommer upp nya såfort vi varit där på besök igen. Och alltför länge lär det inte dröja, om inte annat lär J kommer hit med Tikka något framöver.. :)


Tikka


Lollipop


Som ni ser är både mor och syster, liksom Remu, i fullt pälsbyte. Deras far Plutten (Perle) såg ut som en riktig skabbis, och därför tyckte J att jag skulle vänta med bilder på honom tills det att han ser normal ut igen ;) Haha, han var så go, ville upp i P's knä och mysa hela tiden. De är verkligen fina och urgulliga allihopa! :) Små yrväder.

Nu blir det tjocka tjåla!
P & K

CP-kamera

God kväll!

Denna dag har inte bjudit på så mycket spännande. P skall ut och åka båt imorgon, då de skall spela på någon färja. Men han kommer hem redan fredag förmiddag, så det blir en snabbis denna helg. Skönt för mig!

Igår var vi till Överkalix och hälsade på Jan plus Remus lilla familj, dvs far, mor samt syster. Tyvärr hann det bli kolsvart innan vi var framme och det spöregnade. Så det togs nästan inga bilder. Min kamera har den senaste tiden jävlats med mig på alla sätt och vis, och bilderna jag tog inomhus vart skit. Autofokus-funktionen fungerar inte som den skall. Jag gissar på att den fått sig en smäll, eller två. Kameran alltså. Inte Autofokus-funtionen ;) .. Höhö .. Jag skall mixtra lite med den imorgon, och se om jag kan hitta felet hos cp-kameran. Tror att kanske två bilder blev någorlunda skarpa av de jag tog, och dessa två kommer jag dela med mig av imorgon! 

Vår lille rävunge i förrgår! Han är just nu igång med pälsbytet, så han ser ganska kal ut ;)


Ingo har varit världens surpuppa de senaste dagarna, vet ej vad det är med honom. Så fort Remu drar förbi, och det inte passar honom, åker gristrynet upp och han låter som en jäkla V8-motor. Han ser så fruktansvärt trög ut  med sitt stora runda huvud, sina blottade tänder, små bakåtliggande öron och uppspärrade ögon i storlek av tefat. Som en sinnessjuk seriefigur ungefär. Han är väl i en period eller något. Tönten .. ;)



Nu har baby gått och lagt sig för natten, och jag tänker göra honom sällskap!
P & K

Fußball




Mattes dåliga humor..

 
 

Sommaren kom, och gick..

Halloj

Denna dag är sådan dag då man egentligen skulle dra pläden över huvudet och försöka sova fram till morgondagen. Huset fylls av ingenting annat än mörker från det tjocka, gråa täcke som skyler himmelen ovanför. Den konstanta tystnaden, som i vanliga fall stundom bryts till dämpade och rogivande fågelmelodier, är idag helt utbytt till ett konstant spel av det piskande regnet som slår mot fönsterrutorna utanför. Allt är blött, mörknat och vi kan nu med säkerhet fastslå att hösten är här. I sinom tid kommer terrängen täckas av färger från vegetationens döda och föruttnade efterlämningar. Den fasta mark vi går på kommer bitvis lösas upp och förvandlas till en illaluktande svart sörja. Träden kommer stå nakna, håglösa och endast lämna ödeläggande silhuetter omkring sig. Det fria förbereder för sig att bli levande begravt, och att återigen omges utav månader fyllda av natt och kyla. Liksom oss..


Jag saknar de varma, bjärta och stillsamma sommarkvällarna...