Hundgården

God "morgon".
 
Jag tänkte nu försöka klämma in ett blogginlägg innan jag måste ner på farmen och vara standby i butiken. Fram tills nu har boskap matats, och det har planerats för hundkoje/berikningsinteriör-bygge till hundgården. Livet rullar på i rask takt, och imorgon åker P till Alta i Nord-Norge för att spela med BB. Då tänkte jag passa på att måla hundgården. Därefter kommer min kusin dyka upp någon gång i helgen, antingen lördag eller söndag. Han skall jaga älg häruppe två veckor framåt, och med sig kommer han att ha fine Arttu, en Karelsk björnhund som det var flera år sedan jag såg sist.

Nå, nu skall jag inte vandra iväg så detta drar ut alltför mycket på tiden. Jag lovade er bilder från hundgårdsbygget, så här kommer de - från början till färdig gård!
 
Syllarna tjäras för skydd mot fukt och röta.
 
 
De ihopmonterade sektionerna.
 
 
Dörrsektionen.
 
 
Gruset som gör grunden liksom fyllningen i hundgården.
 
 
Matta utplacerad för att motverka att ogräs växer upp i hundgården.
 
 
Matta och grus.
 
 
Mattan är täckt, och här började det dryga arbetet med att göra grunden jämn.
 
 
Grunden justeras och syllarna placeras "i vatten" (ett otroligt tidskrävande arbete).
 
 
Syllarna ihopmonterade och ramen fylld med bottengruset.
 
 
Sektionerna börjar monteras upp.
 
 
Klart för den sista sektionen - dörrsektionen.
 
 
Hundgården färdig!!
 
 
Närbild på dörren, som vi är väldigt nöjda med!
 
 
Fäääärdig :D
 
 
Lily och Hemi utforskar sin nya rastplats. Haha, inte ser de stora ut därinne inte ;)
 
 
Detta är alltså den första färdiga hundgården. En till lika stor kommer byggas på nedanför denna, liksom fler därefter. Våra hundar är bortskämda små individer, så är det bara ;) .. En granne var även förbi igår, en sån person som kan vara lite dryg på det viset att han påpekar hur "Han skulle gjort". Ja, ni förstår säkert. Dock trodde han att det var köpta sektioner, så minen han gjorde när vi berättade att vi själva byggt allt gjorde min dag! Haha.

Nu skall jag skynda mig och byta kläder, sen masa mig ner till butiken!
P & K

Fullt ös, som vanligt!

God kväll!

Även ikväll har vi varit ut med vår älskade rävunge. Tyvärr var skogen helt död, och intet vilt hördes eller syntes under hela svängen. Vi fann dock lite kantareller, som jag gav till svärpäronen som tack för att Remu får bo hos dem nu när Lily löper. Det är nämligen lugnast så, både för Lusen liksom Remu :) Vi saknar dock vår älskade kompis, och huset känns tomt nu när han sover borta. Men vi spenderar många timmar tillsammans under dagarna ändå, annat vore otänkbart!
 
 
Lite bilder!
 
 

Nu skall vi besöka sängen. Imorgon väntar hundgårdsbygge, jakt och allt som hör därtill. Bilder på hundgården och från bygget kommer läggas ut längre fram!

Sov gott alla! :)

Vår duktige räv

Ikväll var vi ut för andra gången med Remu sedan skogsfågeljaktens start (igår), och vi fick skjuta! Remu stötte en kull på (vad vi hann se) fem tjädrar. Fyra av dem flög väldigt långt, men en träade och Remu hann ifatt den och ställde den därefter. Vår duktige och älskade lille rävunge ♥ Det var en ung höna, men ack så fin ändå! Nu är livsglädjen på topp!
 
 
 
 
En helt underbar dag!!

Nu, God natt!

Dansar med vargar

 
 

Lite uppdatering

God dag!
 
Jag har nu precis intagit soffläge. Mitt öra värker som satan, och jag är i princip halvt döv känns det som. Jag håller verkligen alla tummar och tår för att det inte är någon öroninflamation på gång. Det är det sista jag behöver just nu!
 
Så, vad har då hänt den senaste tiden? Livet har i stort flytit på som det brukar, hundar har påbörjat träning och jakten står inför dörren. Remu har börjat komma igång i skogen, och nu hoppas vi på att se lite fågel framöver. Fågel i sig häruppe är av ringa tillgång, men som tur är finns andra marker som vi genom bekanta får tillträde till. Så, som sagt, det är bara att hålla tummarna! :) När det kommer till Lily, så har vi tyvärr fått skjuta på träningen. Lusen har nämligen börjat löpa ... SUCK. Men om någon vecka är hon ute i skogen i alla fall.

 
Bilder från senaste svängen med Remu.
Från kvällsljus till mörker.

 
 
I söndags var vi även på hundutställning på Norra Norrbottens kennelklubb i Överkalix med Remu. Han fick bedömningen Excellent och blev placerad som andra bästa hane. Domaren påpekade hans baksporrar, som därefter avgjorde placeringen. I Sverige anser man nämligen att baksporrar skall avlägsnas på de valpar som föds med dem, medan man i Finland (rasens ursprungsland och var rasen är nationalras) enligt lag INTE får plocka sporrar på valpar. I vårt brodersland anses nämligen avlägsnande av sporrar vara på samma nivå av skönhetsoperation som kupering av en hunds öron eller svans. Det är med andra ord strängt förbjudet. Remus sporrar är kvar av den anledningen, den finska lagens alltså. Hans uppfödare går efter de finska riktlinjerna när det kommer till den Finska spetsen.

Domaren som dömde denna gång var en kvinna vid namn Er na-Britt Nordin. Hon har tydligen varit med och skrivit rasstandarden till Norrbottenspetsen, varav den vinnande hanens uppfödare och ägare menade att bägge parter skulle vara otroligt nöjda över att hon dömde våra hundar med Excellent. Jaja, vi får väl tro på det då ;) Remu fick iaf jättefin kritik, med någon enstaka bagatell där hon påpekade vinkeln på knä- och has. Med andra ord, ingenting märkvärdigt :) Vi är skitnöjda över vår lille räv, som skötte sig exemplariskt och visade hur en Finsk spets egentligen skall bete sig!
 
Remu utanför utställningsområdet!
( P som tog bilden, och Remu står inte som han skall ;) )
 
Kritiken
48 cm. Fina proportioner, mkt bra huvud liksom nos och bett. Fina öron, bra hals, rygg och svans. Bra förbröst. Kunde vara lite bättre vinklad i knä och has. Rör sig med tillräcklig steglängd. Baksporrar. Vacker päls och färg. Bra temperament. "
 
 
Nu blir det skogen med Remu och älsklingen!
P & K


New Favorite Brand!

 
 

Ujuj

God kväll!
 
Satan i gatan vilka dagar de senaste varit. Det har varit arbete på farmen från morgon till kväll, med allt från panelbygge i ligghallen till reparation av självlastaren. Ujuj, stressigt har det varit! Tur jag har den bäste att lära mig av! ♥
 
 
Idag fyllde P's systerdotter hela fyra år. Självfallet har denna händelse helt fallit bort ur våra huvuden här hemma, så idag fick jag beställa en födelsedagspresent med direktleverans hem till J med familj. Jag och baby valde ut ett gosedjur i form av en polarhund, såklart! ;) Jag tyckte den var supersöt, men irriterade mig på att det var så sjukt svårt att finna en jävla nalle som inte såg ut som skit. Hur fan kan man sälja någonting som ser ut som en katthybrid och kalla den för "Siberian Husky" (eller liknande)? Ojoj ... Men fann tillslut som sagt en som jag blev hyfsat nöjd med :)
 
Imorgon kommer äntligen vår efterlängtade matbordsgrupp. Jag håller tummarna för att leveransen anländer på förmiddagen, men man skall väl inte hoppas på för mycket. Paketen skulle egentligen levererats förra veckan, men de lata idioterna i Luleå förmådde sig ju inte köra till Haparanda utan att ha en full lastbil först. Snacka om att vi lever i utanförskap! :P ... Men å andra sidan, så slipper man ju ha med alla idioter att göra härute ;) Höhö .. Med hundarna är allt bara bra också, för att nämna även dem. Remu skall ställas ut i slutet av augusti, Lily stjäl mat såfort hon får tillfälle och Hemi växer så det knakar. Allt är sig likt i hundhuset! ;)
 
Systrarna Gråben
 
Nu vill Lily ut och skita.
Heippa!

Bildbomb

God kväll!

Just nu sitter jag och pustar ut i soffan. Denna dagen har bjudit på problem och stress. Självlastarvagnen stockade igen fullständigt imorse, vilket inneburit att P och jag (läs mest P) fått benda och jävlas med den hela dagen. Det har varit ett helvete rent utsagt, och nu har vi båda skärsår fulla händerna, och jag har som pricken över iet även fått blåsor. GUD vad skoj, eller inte. Vi vart dock tvungna att ta en paus för att åka och införskaffa hundmat mitt på dagen. Hemis mat var nämligen slut, så hon fick stjäla lite mat av de äldre syskonen till frukost imorse. Det är så kul när man helt glömmer att fylla på matförrådet, och sen står där med munnen öppen när fodret är helt slut. SUCK för mig! Hemi åt, på tal om mat, även upp en bauta-groda idag. Fy satan vad äckligt!
 
 
Bildbomb
 
 
 
Nu skall jag återgå till livet. Hundar skall utfodras och baby kramas om ;)
P & K