MMmmm Tacopaj....

God eftermiddag!

Sitter just nu och drar in den underbara doften av en nylagad tacopaj. Jag är så sjukt sugen på den så jag är påväg att börja dregla som en jäkla Newfoundland eller liknande. Men baby drog till skogs med en polare för en stund sedan, så jag måste vänta med att mässa tills han kommer hem. Typiskt.

Jag vet att det blivit ett uppehåll igen, men jag har inte orkat knappa in något inlägg med korvfingrarna de senaste dagarna. Jag har haft jobb att göra osv, så då sköt jag ut mig härifrån för några dagar för att prioritera sådant.

Igår var Remu's uppfödare Jan här på besök. Husse och han var nämligen ut med rävungen i skogen. Gammel-husse öste beröm över vår lille skönhet, tyckte han var perfekt. Det är självfallet hur skoj som helst att få höra. Hehe, jag tror han hade god lust att kidnappa med honom hem till Överkalix när han skulle dra hemåt ;) Denna gången tog han inte med sig någon av sina hundar, utan vi sade att vi kommer åka till honom och träffa samtliga vovvar något framöver istället. Hemma hos sig har han ju Tikka (moder), Perle (fader) samt Remus syster Lollipop. Jag kanske skall tillägga att det inte är han själv som namngett Remus syster, utan hans dotter .. När vi varit där på besök kommer det självfallet dyka upp bilder på flocken mangrant!



Vår vackre lille räv ♥


Nu skall jag ta och dricka lite saft, gosa med vovvarna samt vänta på baby. Jag vill ha mat. NU!
P & K, Lotta.

Some new .. muscles?

God kväll!

Jag vet att jag lovade bilder på kläderna, men jag har helt enkelt inte orkat ta på allt, och nu är det mörkt. Det blir i vanlig ordning en hel del som skall skickas tillbaka. Ett par jeans såg skit ut på, fickorna var enorma, vilket gjorde att min röv såg platt och bred ut. Skoj. Not.. Sen skall begge skjortorna skickas tillbaka, de var nämligen enorma. Det såg typ ut som att jag hade tagit på mig någon av P's flanellskjortor. De hängde i ryggen osv. Nedrans skit.. Trosorna var dock supersöta. Såååå fina! Baby kommer nog gilla dem med ;)

Förutom min lilla tripp in till stan har kvällen spenderats med ännu mer jobb. Lite har jag fått gjort idag iaf, så det känns bra. Men det är fortfarande ganska mycket som måste göras färdigt, så det är bara att arbeta på! .. En ganska rolig grej jag upptäckte idag när jag testade lite av kläderna som jag fick hem, var att jag faktiskt har fått muskler på senaste tiden. Eller så är det bara fett som försvunnit. Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg denna bilden nedan. Fan vad king att man kommit någonstans, äntligen! .. Jag har lyckats göra en otroligt vacker censur över ansiktet i mobilen, tänkte att jag skulle bespara er min bleka och osminkade nuna ;)



Mina nya camo-brallor, plus ett nytt baslinne! :)


Nu skall jag ta och dricka cola samt kika på någon film.
P &

Jäkla päls

Halloj

Igår drog baby ut på vägarna igen. De skall spela med bägge banden i Skåne i helgen, på samma festival. Det blir mycket jobb, så jag hoppas han inte tar ut sig alltför mycket gobben.. Men om han kommer hem med stela och ömmande muskler finns ju alltid jag här och kan massera och pussa på honom på söndag. Hehe.. Och det gör jag med glädje ;)

Idag har jag spenderat tiden till arbete. Jag hann även med att borsta av Remu den värsta pälsen som lossar nu. Jäkla hund, det bara rasar av sommarpäls! ... I övrigt måste jag tillägga att Remu är i riktigt bra form nu. Han ser verkligen atletisk ut. Fast iofs, efter all tid i skog och mark vore det konstigt om han vore annat. Jag bjuder på en  fruktansvärt dålig bild, fotografiskt sett alltså. Tänk, bara sju månader gammal. Han kommer bli sjukt fin när han kommer till året och börjar lägga på sig lite muskler. Min lille snygging! .. Jag ska tvinga P hjälpa mig ta en riktig ståbild på honom i veckan. Denna får ni nöja er med så länge!



Mattes rävunge!


En rolig sak som jag glömt att berätta är att Remu's uppfödare Jan kommer hit på måndag. P och gammelhusse skall nämligen ut i skogen tillsammans. Jag tror Jan skulle ta med sig Remu's mamma, vilket såklart också blir skoj. Undrar om lille rävungen känner igen henne? ;) Haha..

Nu skall jag ta och svida om lite snabbt, och sen brumma in till stan för att hämta ut paketet med kläder som idag anlände till Maxi. Spännande! Bilder kommer senare när allt är här hemma :)

P & K

BB i Luleå

God morgon.

Nu har det blivit ett litet uppehåll igen. Men när baby är hemma glömmer jag helt bort bloggen. Otippat va? ;)

Sedan sist har inte mkt hänt. BB spelade i Luleå på Musikens Makt i lördags, och var lika king som alltid. Jag har sagt det förut, men säger det igen - Om ni har möjlighet någon gång, åk och se dem. Ni kommer inte bli besvikna! 


Jag och Ida stod i publiken och kikade denna gången. Sååå bra!


I övrigt rullar allt på i vanlig ordning. Remu tränas relativt intensivt nu inför jaktstarten, som vi tror kommer gå bra.  Husse har lokaliserat en tjädertupp som har sitt revir bara en bit in i skogen bakom vårt hus, och den har Remu redan snappat upp. Nu är det bara att hålla tummarna! .. Med Ingo är allt bara bra. Han myser på som förr och vaktar huset ifrån otäcka främlingar!



Jag och Ingosen tar en powernap. Mattes gopojke ♥


Idag blir det Maxi för att inhandla lite mat till kylskåpet, som efter helgen är helt tomt. Blä, hatar Maxi, men äta bör man, annars dör man. Som de säger... 

Ha det bra! 
P & K

Lite nytt

Halloj!

Sitter nu en aningens mer utvilad än tidigare imorse då jag skulle åka och hämta P och de andra inne i Happis. Samtliga personer gick nämligen och lade sig direkt när vi kom hem, så någon timmes extra sömn blev det iaf. Sköönt!

Jag beställde alldeles nyss hem lite kläder, och det får jag väl lov att skylla på Pauline, som via facebook tipsade mig om ett par jeans i camo-tyg! Hell yeah, så himla mig! Det föll ner lite annat i varukorgen också, som alltid... :/





Haha, mkt basic-kläder som ni ser. Det skall bli skoj att se hur mkt jag får skicka tillbaka! ... Näe, nu blir det till att vara lite social med de andra igen.

Tjao

God bless kaffe!

God morgon världen..

Idag vaknade jag med väärldens jävla huvudvärk. Det känns ungefär som att ögonen skall slås ut ur ögongloberna efter varje pulserande och taktfast dunkning. Dra ända in i helvetet... Kul att jag inom kort måste sätta mig i bilen och köra in till Happis också, P och de andra skall ju hämtas.. Troligtvis beror huvudvärken på för lite mat de senaste två dygnen, samt nattens väldigt få sömntimmar. Tror jag har sovit runt tre - tre och en halv timmar kanske. Gääääääääsp. Tur att det finns kaffe!


Ser man något trött ut eller? ;)


Nu skall jag dricka tjocka tjåla i hopp om att lite socker hjälper min hjärna lugna ner sig. Därefter brumma in mot staden.

Trevlig dag allihopa!

Hypokondrikern Lotta

God kväll..

Ligger nu i min ensamhet och kliar på Remu'sen. Baby och de andra åkte neröver landet tidigt imorse. Och i vanlig ordning saknar jag redan min älskling.. Men tidigt fredag morgon är han hemma igen, i sällskap av Anders samt Kenneth. Jag tror de skulle stanna tills på söndag, då BB spelar i Luleå på lördag kväll. Då kommer jag hänga på, och kanske även att Henka och Minna skulle följa med och kika :) Finns inget bättre än att se min baby på scen, han är så jävla bäst! Jag blir alldeles varm inombords bara jag tänker på honom.. Om du ändå kunde ligga här tätt intill mig älskling.. 

 

Gud vad jag älskar dig
 

Denna dagen har iaf spenderats till att tvätta, aktivera hundar samt dega. Tidigt imorse var jag även till tandläkaren, då jag den senaste månaden fått för mig att mina tänder varit totalt förstörda, utan att jag egentligen haft ont eller liknande. Jag är lite av en hypokondriker på det viset, inbillar mig att jag har diverse åkommor hela tiden. Tandis hittade dock inga fel alls, och då röntgade de även och kollade igenom hela käften på mig. Jag skötte tydligen mina tänder helt utan anmärkning, och tandköttet såg friskt ut.. Det finns väl inte så mycket mer att tillägga där. Skönt att ha kollat upp det iaf.

Runt tio-tiden brummade jag ner på farmen och hämtade hit lilla Nessie. De hade nämligen ganska mycket att göra idag, så jag tänkte att de kanske behövde lite avlastning.. Tripp, trapp och trull har lekt nonstop hela dagen. Och stackars Remu har haft fullt upp att vakta sin lilla skatthög (en hög med massa skit och skräp som ligger mitt ute på gården) från Nessie som försökte tjuva en pinnbit då och då. Det var faktiskt ganska roande att titta på, då han efter att ha hämtat tillbaka ena skräpet efter det andra, fick som små raseriutbrott och lyckades frambringa ljud som man skulle kunna likna vid rävtjut ungefär. Det var verkligen sällsamt egenartade läten som fick mig att sätta kaffet i halsen av skratt ett flertal gånger. Haha, jäkla knäpphund! ... Ingosen var i vanlig ordning överlycklig över att få trycka ner de två mindre indivderna i backen, och varvade lekandet med att lägga sig i mitt knä för att bli kliad på bumbimagen. Mattes lilla glá-moggis vettni ♥



Våra gopojkar. Älskar denna bilden, kolla Ingos happy-face! ♥



Nu tänkte jag ta och se någon rolig dokumentär och därefter dejta John Blund.
Sweet dreams allihopa!

WOW















My baby looks good


In camouflage ;)




Baby är hemma igen

God kväll!


Jag kom nyss hem ifrån en prommis med Ingonen. Husse, Anders och Remu är i skogen och tränar inför jaktsäsongen. Jag vågar nog gissa på att detta är första gången Anders är med en trädskällare i skogen, hoppas Remu finner något därute!

Idag har jag i övrigt inte gjort så mkt. Jag har städat, plockat samt varit och hämtat P och Anders inne i stan mitt på dagen. Därefter har vi varit en sväng på skjutbanan bla, samt kollat till en rävåtel.

Nu väntar strax sängen, baby och A ska nämligen ut och locka räv tidigt imorgonbitti. Och känner jag en annan liten räv rätt, kommer det bli tung kris när husse drar på kamobrallorna, snörar på sig kängorna och går ut genom dörren utan honom. Matte lär med andra ord få kliva upp tidigt hon med! ;)

 


Natti Natti!

Inte så jäkla bara

Som ni alla vet vid det här laget är ju jag och P förlovade, och vad vi nu bestämt så kommer bröllopet äga rum nästa sommar. Jag satte mig alldeles för en liten stund sedan och kikade på olika planeringslistor runt om på nätet, vad som behöver fixas osv, och så insåg jag att det är ju hur mkt som helst! WTF. Bara bröllopsklänningen kommer ju vara ett helvetesletande för mig!

Bara för skojs skull satte jag mig och kikade på just bröllopsklänningar. Jag är ju, som de flesta av mina vänner vet, en människa som ytterst sällan bär klänning. Jag kan faktiskt inte ens tänka mig själv i en klänning, och speciellt INTE en bröllopsklänning... Ganska fort insåg jag iaf att det måste vara en A-linjeformad klänning. Den måste vara lite åt mermaid-hållet. Dvs, sitta tight ner över midjan och en bit ner på höften. Den får INTE vara för plottrig, utan enkel med endast få små upplyftande detaljer. Släp är helt okej, men får inte vara FÖR långt. Tygen måste vara diskreta, inte blanka, för då ser de billiga ut. Ja, på det stora hela en enkel klänning som följer formerna på kroppen. Jag har kopierat några bilder för att ge exempel. Tänkte att det kunde vara en rolig grej att kika på i bloggen?


Helt ok. Lite mkt glitter och sånt bara.



Ganska ok. Vet dock inte om jag gillar tyghänget på framsidan.



Väldigt enkel, och snygg! Kanske FÖR enkel dock?



Jäkligt snygg i mitt tycke, kanske lite för mkt spets på kjolen dock...



Gillar faktiskt bling-bling'et, i övrigt clean och snygg.



Jag älskar denna. Så sjukt snygg med spetsen i öppningen upptill. Lite plottrig, men gör inget. Love it!



Älskar ovandelen på denna, liksom på den innan. Släpet är dock för överdrivet. Annars snygg!


Vad tror ni? Har jag rätt i själva modellen på klänningen, eller borde jag ha något annat? Det kan ju vara svårt att avgöra sådant själv. Andra har ju i regel en annan bild av en när det kommer till just sådant här ;)

P & K

Ung på nytt

God kväll!

Tidigare idag skjutsade jag in P till Happis, då de ska spela i Sorsele runt 00 ikvöll. Det blev en riktig snabbis denna gången, han kommer nämligen hem redan imorgon eftermiddag. Med sig då har han även ena roddaren som skall bo ute i gäststugan någon dag. Blir säkert skoj!

När jag hade dumpat P vid deras replokal brummade jag till Maxi för att köpa en Red Bull samt lite tjocka tjåla till kvällen. I kassan fick jag mig ett gott skratt då killen frågade mig efter legitimation. Wahaha, vafan, det är ju liksom 16-årsgräns på energidryck. Men va fasiken, roligt att jag ser ung ut iaf! Hellre det än att det drar åt andra hållet ;) Han ursäktade sig med att säga någonting i stil med "Alltså, du ser ju inte jätteung ut, men om jag misstänker att en person är runt 18 eller yngre måste jag fråga om leg". Hehe, i mina öron låter det väldigt ungt! När han hade kikat på legitimationen sa han "Oj, jaha, haha". Mhhhmm, tur att det inte var skitlång kö. Det är väl en sak om det rör sig om cigg eller så, men energidryck liksom... xD

Bedöm själva ;)


Nu har jag planerat att slå på lite True Blood, knapra popcorn samt krama och snusa på babys kudde i brist på annat.

P & K, Lotta.

I can read your heart



" For the most part, however, Buck's love was expressed in adoration. While he went wild with happiness when Thornton touched him or spoke to him, he did not seek these tokens. Unlike Skeet, who was wont to shove her nose under Thornton's hand and nudge and nudge till petted, or Nig, who would stalk up and rest his great head on Thornton's knee, Buck was content to adore at a distance. He would lie by the hour, eager, alert, at Thornton's feet, looking up into his face, dwelling upon it, studying it, following with keenest interest each fleeting expression, every movement or change of feature. Or, as chance might have it, he would lie farther away, to the side or rear, watching the outlines of the man and the occasional movements of his body. And often, such was the communion in which they lived, the strength of Buck's gaze would draw John Thornton's head around, and he would return the gaze, without speech, his heart shining out of his eyes as Buck's heart shone out. "


- The Call of the Wild, by Jack London. -



Vår duktige rävunge

God kväll.

Jag är precis hemkommen efter en skogstur med Remu. Allt börjar falla på plats för vår lille räv nu. Successivt ökar hans sök, och man ser verkligen i hans blick att han är på jakt. Han är så glad, älskar det han gör. Det skall verkligen bli spännande nu framöver mot jaktsäsongen att se hur han utvecklas. Det är ju som de flesta vet inte så lätt att jaga in en hund. Instinkerna finns där, men de skall också väckas. Ett litet misstag under injagningen och du kan förstöra din hund för livet. Många verkar tro att man bara köper en jakthund, och sen jagar den. Haha, så är det verkligen inte. Eller ja, vissa kan väl ha "dumtur", som det heter. Men den riktigt bra jakthunden har i regel även en mycket duktig, erfaren och framförallt tålmodig jägare i andra änden av kopplet.


Solnedgång uppe på myren.


Remu tillbaka efter sök och checkar vår position.


Tidigare idag fick jag sms om att paketet innehållande bla min plattång kommit fram på Maxi. Gud vad skönt det skall bli att kunna platta håret. Jag får ju sådan där 80-talsfrisyr efter dusch, mitt hår sväller så förbannat. Haha.. Så imorgon blir det till att köra en sväng in till Happis, och sen skall jag njuta av mitt platta hår ;)

God natt allihopa!

Lazy girl

Hello
 
Idag har varit en sådan där göra ingenting dag. Känner mig fruktansvärt uttråkad men har ingen lust att direkt göra någonting heller. Usch, vilket dilemma. Mitt liv är så jobbigt, haha... Nej men seriöst, jag vet faktiskt inte vad jag skall ta mig för.. Om en stund blir det en sväng till skogen med Remu iaf, vilket skall bli spännande. Han börjar bli en stor pojke nu, är så otroligt duktig!

Utfyllnad.


Hoppas ni andra haft en händelserik dag. Nu funderar jag på att kika lite tv i brist på annat. Lazy girl, yes I am.

P & K
/ Lotta