Kylan har dragit in över Tornedalen

God förmiddag!
 
Kylan har nu äntligen lagt sig över Norrland. Inatt sjönk temperaturen ner till -20 någonting, vilket indikerar att detta kan bli en kall vinter. Under min första vinter häruppe fick jag uppleva riktig kyla, som kallast hade vi nog omkring -38. Då snackar vi minusgrader! Burr... Tur att huset isolerades om när vi byggde övervåningen, nu är det mycket lättare att behålla värmen under vintern!
 
 
Vinter innebär underbara plagg såsom mössor och benvärmare ;)
 
Nu skall jag ta en vaaaarm kopp kaffe och titta på medan Baby och R skjuter compound! (Jag själv har så fruktansvärt ont i armarna efter skrot-träningen i förrgår att jag inte ids skjuta. King man är.... Haha.)
 
Laterrrr

Lejonkungen

God eftermiddag!
 
Jag väljer att skriva ett kort inlägg nu, av den anledningen att jag beskådat en väldig aktivitet på Facebook gällande amerikanskan som nyligen poserade med ett skjutet lejon på sina mediasidor. Denna kvinna skall tydligen vara en känd jägare, varför denna bild spridit sig som en löpeld i global media. Människor spyr skit över henne, och menar på att hon borde smutskastas till det yttersta eller till och med likvideras för detta (gissar att sådana yttringar kommer från exempelvis "djurens rätt"-extremister). Jag förstår att människor reagerar över döda djur på bild, för i dagens samhälle tycks inte allmänheten exempelvis veta att köttet i kyldisken på Ica kommer från en levande varelse. När gemene man ställs inför den kalla blodiga verkligheten, som faktiskt innebär att döda liksom slakta ett levande ting, tycks detta ses som något fullkomligt odiöst. Man skulle kunna säga att menigheten älskar att dräpa liksom frossa, så länge ögonen är stängda och blodet inte smutsar ned händerna.... Nå, nu vandrade jag från huvudämnet här. I fråga om lejon blir ju verkligheten en annan, då lejon inte jagas för att sedan förtäras. Kort och gott innebär denna typ av jakt så kallad trofejakt, då en människa väljer att döda enbart för att döda. Det skulle väl kunna jämföras med någon sportslig aktivitet, om man nu behöver jämföra överhuvudtaget. Eftersom människan de senare generationerna blivit allt blekare, anses ju sådana här handlingar utgöra de värsta av illdåd. Jag gissar på att de flesta ser ett lejon synonymt med någon karaktär ur Disneys "Lejonkungen", eller ett snällt gosedjur efter en vistelse på djurparken som barn. Ett lejon utgör dock ett av jordens största predatorer, vilket innebär att de från sin stoltserande plats på näringskedjan utgör ett hot mot väldigt många andra djurarter, människan inkluderad. Det många inte förstår i detta fallet är att det faktiskt skjuts betydligt fler än enbart detta lejon årligen, både under nöjesresor liksom under hederlig skyddsjakt. Skyddsjakt innebär att enstaka individer eller en reglerad mängd djur skjuts för att hålla den gällande populationen under kontroll, så kallat viltbevarande. Att döda lejon, även för nöjes skull, är alltså tillåtet i Sydafrika (var detta lejon skall ha skjutits). Detta verkar dock inte kunna tas in av folk, som jämför det fallna lejonet med utrotniningshotade arter såsom noshörningar. Det är alltså inte fallet, att denna kvinna illegalt dödat ett utrotningshotat djur. Hon har liksom många andra före henne helt på laglig väg betalat för att få fälla savannens konung. Eftersom vi i Norr inte delar den afrikanska faunan, kan jag dock förstå att folk glåmar och gapar där framför sina dataskärmar. Här i Norden är vi ju snälla mot dessa vackra varelser, när vi stänger in dem i burar och skrikandes betraktar dem på säkert avstånd. Ibland önskar jag att några tog sig friheten att möta dem inne i buren, enbart för att lejonen skulle få något att roa sig med. Suck.
 
Nu ids jag inte skriva på min padda längre, tror nog mitt budskap når fram..

Lite arbete som utfyllnad

 
 

Redneck dog

 

The Boss

 

Idag är det ett år sedan..

.. Vi skildes åt 
 
 
Jag kommer ihåg denna fruktansvärda tid som om det vore igår. Ångest, gråt och förtvivlan. Min fine och trogne vän. Finns det en plats efter denna, vet jag att du väntar på mig där. Jag saknar dig, så otroligt mycket, och längtar tills den dag vi återförenas igen. Du finns - och kommer fram till slutet finnas - i mina tankar, min älskade Ingo ♥

Idag faller snö i Tornedalen

 

Min fina

 

Vackra Hemi

 
 

Kvällssurr

God kväll!
 
Jag sitter just nu och lyssnar till Babys gitarrspel med en sovande liksom stinkande Lily i knäet. Imorgon måste nog våra pälsbollar få varsitt bad. Uj vad de stinker! Detta kommer sig troligtvis av mycket vistelse i skog och mark, samt att de nu är i pälsbyte. Jag hatar verkligen när pälsen blir glanslös, tussig och spretar åt alla håll på dem. God bless Furminator!
 
Ikväll har vi myst framför en film här hemma - Hemingway & Gellhorn. Ett drama som handlar om, vilket kanske är självklart, Ernest Hemingway och Martha Gellhorn. Deras förhållande centraliseras filmen igenom, men i övrigt skildrar filmen många historiska krig, liksom huvudkaraktärernas individuella liv. Allt i allt en helt okej film, med bra skådespelare (Nicole Kidman, Clive Owen bl.a.). Helt klart värd att se, speciellt när man gillar Hemingway.
 
På torsdag har jag bokat tid hos frisören, en helt ny. Som vanligt går jag omkring och oroar mig över att denna skall förstöra mitt hår. Haha, jag får väl helt enkelt be till Gud att jag kommer därifrån nöjd ;) Topparna behöver en genomgång samt färgen en uppfräschning. Tror det var i juni jag besökte en frisörssalong sist, och då innan bröllopet. Ojoj, bröllopet ja ♥ Vilken grej alltså!
 
I övrigt har jag väl inte så mycket att tillägga. Vi smider planer om en framtida resa härhemma nu, vilket kommer bli hur king som helst. Jag längtar! :)
 
Nu är det dags att borsta tänderna, tvätta fejset och sedan slå igen de blå.
 
God natt hörrni !
 
PS. Bloggar från Ipaden, vilket kan medföra att texten innehåller stavfel och liknande, då den ändrar ord till och från. Kan ju vara värt att påpeka så man inte framstår som helt efter. DS.

Those eyes ♥