Lily 9-10 veckor


 
 
 

Lily-Lus

Ja, då skall jag uppdatera er om det senaste. Det är nämligen så att en liten buse har flyttat in hos oss nu. Lilla Lily! En vovve som förhoppningsvis skall hjälpa husse och matte fylla frysen med älgkött i många år framöver.

Lily är en korsning av Östsibirisk Laika och Jämthund. "KORSNING?!" tänker ni då, yes så är det. Det är nämligen väldigt vanligt att man korsar jaktraser för att ta fram mer anpassningsbara jakthundar. Att man korsar Laika och Jämte är ganska vanligt, då de kombinerar varandra väldigt bra för ändamålet att ta fram valpar som passar till både älg- och björnjakt. Bägge raserna kan i vissa fall passa till att jaga både och, men det är relativt ovanligt då Jämten i många fall inte har tillräckligt skarp rovdjursskärpa för björnjakten, och Laikan i andra hand brukar kunna vara "för på" på älg. Självfallet är det en chansning att ta en korsning, det kan bära eller brista och det finns inga garantier för en lyckad kombo av älg kontra björnintresse. Lilys föräldrar är dock båda väldigt duktiga jakthundar som det skjutits mycket för, redan i ung ålder dessutom. Det är av den anledningen som denna kullen togs fram, för skapandet av rena jaktmaskiner alltså. De är även mycket trevliga samt friska och krya. Avkommornas utseende är ingenting som spelar någon roll en sådan här gång, och det är nog bara skaparen själv som vet hur vår lilla dam kommer se ut som vuxen. Jämten och Laikan är dock väldigt lika varandra, så hon kommer nog gissningsvis se ut som en mindre rastypisk Jämthund som vuxen.



Östsibirisk Laika
& Jämthund
Klicka på respektive namn för att komma till rasstandard/info och bildernas ursprungssida.
 
När man avlar fram dessa bastarder, för jaktändamål, vill jag även påpeka att man i regel (jag kan ju inte säga att ALLA gör det, då jag inte vet det) gör det i ett led. Det vill säga, man avlar inte vidare på dessa senare. Lily, som exempel, kommer kastreras efter sitt andra löp.. De människor som är insatta i jakthundsvärlden förstår nog inte nu vad det är jag försöker förklara, men ni med och som är insatta med sällskapsraser osv kanske har frågetecken. Har ni någon fråga får ni helt enkelt ställa den i kommentarsfältet!


Vår lilla gråvarg!

Storebror räv och lillasyster ulv ♥

Nu väntar sängen, och jag håller tummarna för att vår lilla lus planerat att sova inatt.
P & K

Studera mera!

Halloj!

Nu var det ett tag sedan igen, och mycket nytt har fallit in sedan dess. Vi har numer en övervåning, vilket känns helt underbart. Det är fortfarande en del grejer som behöver införskaffas, samt lite småjobb kvar för snickaren. MEN vi har som sagt en övervåning nu, och när allt är klar kommer det bli kanonbra! Jag trivs redan som fisken i vattnet.

Vad mer är nytt som bör tas upp tro? .. Jo, från och med den 27:e kommer jag börja studera på heltid. Jag har kommit in på Turismvetenskap, och det känns väldigt spännande. Igår fick jag hem nästan all litteratur, bortsett från någon enstaka bok som behövde specialbeställas och kommer senare. Tur som fan var dock att dessa inte kommer behövas i första momentet. Om det hade varit på det viset, hade jag varit ganska körd.. När jag luskade igenom böckerna insåg jag att det var väldigt länge sedan jag läst engelsk litteratur. Dessa är även skrivna på ett hyfsat avancerat språk. Större delen av mitt engelska vokabulär har fallit bort, så detta kommer bli enormt bra för att träna upp engelskan igen. Svårt kommer det att bli, men det skall ju inte vara så jävla enkelt heller. Det är bara att kämpa på och hålla alla deadlines! :) Självfallet var det även de tjockaste samt mest informativa böckerna som var skrivna på engelska.. Haha...


Första kapitlen i de engelska böckerna jag fått hem hittills! :)

Annars då? Jo allt är bara bra, med både mig, P och lille räven. Igår kom vi hem efter en kortare tripp till Sthlm där BB hade releaseparty. Det var kanonbra i vanlig ordning, och snart kommer deras platta ut. Beställ för fasen! (Ginza.se) ;)  


Nu skall jag ta och fortsätta läsningen i Seminarieboken, så jag lär mig skriva, presentera och opponera ;)

P & K

New Look


 

Gose-nosen!


Vackra Tornedalen

Säg vad ni vill om att jag bor uppe i nordligaste norr. Men saken är den, att denna platsen, är nog den vackraste på hela jorden. Helt ärligt. Här vill jag leva, och här skall jag dö!

Bilder tagna med mobilen från bilen!