Rääcer-Råttan på besök





Hemsidan uppdaterad

Nu är Remu inlagd på hemsidan. Inte mycket info som ni kanske förstår, men han finns där, och mycket roligt kommer förhoppningsvis tilläggas inom en snar framtid!


Tingad!

Idag var vi och kikade på valparna, och vi föll som furor både jag och mannen. Det var tre riktigt rejäla och välutvecklade pojkar att välja mellan, alla otroligt utåtriktade och sociala för sina dryga fem veckor! Uppfödaren gick igenom blodslinjerna bakåt, som på jakt- och utställningsfronten är fina. Modern har riktigt fina svenska linjer bakåt i leden, med oerhört duktiga jakthundar som det skjutits mycket fågel för. Fadern är en finsk import med ledande finska linjer, och var färdig fågelhund vid ynka 10 månaders ålder! .. Valet mellan dem tre var inte det lättaste, då de allihop som sagt var otroligt sociala, orädda och väldigt nyfikna. Dock föll vi tillslut ändå mest för "storulven" som uppfödaren kallade honom. En liten fetknopp med världens sötaste ansikte och ett sjuhelsikes humör. Det första han gjorde när han kom ur valphagen var att klättra upp på P's ben, gnaga på hans skor och sen börja tugga på min hand. Haha, han var så jäkla cool! När det var brottningsmatch var han den självklare vinnaren som sedan med utskjutet bröst vandrade triumferande därifrån. Vår lille kämpe!




Som den lille finske tuffing han är, var det ju självklart att han skulle ha ett namn därefter. Så med lite fundering visste husse exakt vem han skulle döpas efter - Remu Aaltonen, sångare och trummis i finlands fränaste rockband Hurriganes! Så för er icke finsktalande, liksom mig, uttalas alltså detta "Rremoo" ;)

Det ska bli väldigt spännande att se Ingos reaktion när en liten vilde flyttar in. Ingo är ju som de flesta av er vet en något bekväm och livsnjutande herre som helst undviker stök och stoj. Haha, han lär ju i alla fall om något bli sur över konkurrensen om husses och mattes uppmärksamhet!


Ett bra exempel på en surande Ingo efter några timmar med en valps närvaro:


Nu blir det musik och lite vin.
Ha det gött allihopa!

Suomenpystykorva

Halloj!

Jag har ju glömt att meddela den absolut senaste nyheten härifrån. Det är nämligen så att vi nu på onsdag ska åka och kika på en eventuell ny familjemedlem! Vi har under en tid funderat på att skaffa en till hund, och vi har diskuterat fram och tillbaka vad för ras vi skulle skaffa. Först hade vi tankarna på en polarhund, men vi kom fram till att en jakthund ändå var det vi sökte tillslut. Då kom sen nästa problem, att välja vilken slags jakthund! Haha, vi var väldigt kluvna i den frågan. P är ju jägare, och jagar väl lite allround eller vad man ska säga. Vi kom iaf fram till att toppfågeljakt var det som lockade mest, så därför beslutade vi oss för en trädskällare! Därefter återstod inte många raser, då det bara finns två självklara val för den jakten - Finsk Spets och Norrbottenspets. Att välja mellan dessa två är en smaksak, och alla jägare tycker väldigt olika i frågan. Det finns ett roligt ordspråk som lyder "En norrbottenspets är en sällskapshund som det ofta fungerar fint att jaga med. En finsk spets är en jakthund som oftast funkar bra som sällskapshund." .. Jag är ju själv uppväxt med både nobbe och finne, och tycker det var en väldigt bra jämförelse ;)


Min fina Paavo!


Vi har i alla fulla fall kommit fram till att det blir en finne vi vill ha, så på onsdag åker vi som sagt  och kikar på lite valpar! Det blir en hane isf, kanske jag ska tillägga också :)



Irritation

God eftermiddag!

Denna dagen har inte givit mig så mycket mer än irritation. Jag har hållit på och jävlats med akassan. Gud så fruktansvärt less jag är på den här skiten. Att vara arbetslös suger k*k vill jag lova, att ha ett jobb är fanimej så mycket bättre. Är så sjukt less på brev, blanketter och papper i överlag. Men peppar peppar, när jag väl börjar plugga kommer jag slippa skiten. Håll hårt i era jobb hörrni, vad som helst är bättre än det här!

Vi är som sagt "barnvakt" åt lilla Nessie nu när P's föräldrar är bortresta. Hon är en liten ulv i fårakläder vill jag lova, och ett riktigt yrväder som tror hon får göra som hon vill. Men det har vi satt stopp för nu, gud så roliga hon måste tycka att vi är ;) 


Lilla sötnosen!


Ingo anser väl inte att hon är värd att lägga ner speciellt mycket tid på. Dock är ju han uppfostrad på det viset att inomhus tar man det lugnt, sen får man härja hur satan man vill utomhus. Nessie därimot, hon vill tvärtom. Haha..

Jaja, nog med skit!

Iskallt

God morgon, eller god förmiddag kanske jag ska säga...

Häruppe i norr härjar just nu en ruggigt bitande kyla. Idag är det sisodär -37 eller något, och inte ens Ingonen vill vara ute speciellt länge. Hans ansikte förfryser på en gång, och han får typ spikes under hakan. Ganska sött ändå, men inte speciellt roligt. Matte fryser också vill jag lova, så inni helvete! Igårkväll när jag var ute och gick en runda på ungefär 4km förfrös fejjan, mitt hår var kritvitt och mina sönderknäckta fingrar värkte så fruktansvärt mycket. Kanske dags att börja tänka på konsekvenserna av den idiotiska ovanan? .. 





Nu i några dagar framöver får vi tillökning i form av lilla Nessie. Ingo lär ju bli sådär lagomt glad, haha, han pallar henne i några minuter och sen vill han nog mest av allt krypa in under en sten och försvinna ;) Det är synd att Nessie är så klent pälsad, annars hade vi kunnat spendera lite tid ute i skogen. Men hon är precis som Tarox, hoppar runt på tre ben och gnäller. Stackars liten..


Nu ska jag återgå till verkligheten igen.
See ya

Vad i helvete?

Känner mig en smula irriterad just nu. Syftet med den här bloggen var att den endast skulle finnas till för mina närmaste vänner och bekanta. Jag har undvikit att skriva ut mitt eller P's namn, samt annat som skulle kunna koppla bloggen till mig. Jag undrar då, ni som ändå hittat hit (varav en även lämnat en kommentar) hur fan gjorde ni? Du som lämnade en kommentar, med en mailadress som var kopplad till ett fejkat fb-account, menade att du hittade hit via just fb. Hur fan då?! ... Om folk inte kan utge sig för vilka de egentligen är, kommer den här bloggen låsas! Jag vill inte ha en massa jäkla snokare här i bloggen, då jag skriver om mitt/vårt privatliv, vilket jag inte vill dela med mig av till vem eller vilka som helst!

En annan otrevlig sak gjorde sig väldigt påmind ikväll. Jag har för nån månad sedan fått telefonsamtal ifrån dolda nummer, där någon ringt och typ flämtat i telefonen m.m. Ikväll ringde dolt nummer igen, varav en manlig röst hördes i telefonen. FAN vad jag hatar sån här jävla skit. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?! Jag räckte iaf över telefonen till P, och då lade fanskapet självfallet på, dock efter att ha frågat efter mig igen.. OM du som ringt mig läser detta, vill jag bara påpeka att jag kommer polisanmäla detta om det upprepas en enda gång till!