Härligt vårväder




Päls

God kväll.

Sitter just i detta nu och häller i mig bubbelvatten och glor runt på olika klädessidor. Hundarna snarkar ikapp nedanför soffan och jag har fruktansvärt tråkigt. P åkte imorse och kommer hem på söndag, liksom förra helgen. Saknar redan min älskling! .. Dock har jag inför denna helg förberett mig och gjort en "att-göra-lista", så nu finns det ingen ursäkt för att sitta och tycka synd om sig själv. Träna skulle jag behöva också, bli av med "go-hullet" så att säga. Ligger på runt 51-52kg nuförtiden, så än är det några kilon kvar till 50! Peppar peppar..

Ingo har fått sig lite välbehövd pälsvård de senaste dagarna, vilket nu medfört att han ser ut som en björn med skabb. Usch vad ful han är, all underull har bara rasat av. När man klappar honom på kroppen är det som att stryka ett hängbukssvin över ryggen. Ni vet sån där hård, torr och äcklig päls. Om det ens kan kallas päls?! Han fick bada alldeles nyligen då jag tog en promenad ner på farmen, så jag hoppas hans päls blir lite bättre nu.


Ingo i sin vackra, tjocka och mjuka vinterpäls!


Nu tänkte jag ta och halsa bubbelvatten, knapra morötter, sakna älsklingen samt försöka kika på en film.

Süße Träume!

Saknar min baby

God kväll!

Sitter i skrivande stund och smuttar på ett colaglas. Hundarna ligger snällt och vilar efter kvällspromenaden i väntan på kvällsfikat. Allt är lugnt och tyst. Saknaden är dock enorm efter älsklingen, men imorgon kommer han äntligen hem. Jag längtar så otroligt efter att få hålla om honom, pussa på honom och bara ha honom nära. Jag låter som en riktig bölkärring, jag vet. Men han är mitt allt, och jag älskar honom så förbannat mycket. Och när han inte är hemma inser jag det bara ännu mer.


Utfyllnadsbilder från mobilen


Nu tänkte jag ta och fylla upp colaglaset, utfodra hundarna samt därefter gona ner mig i soffan och kika på skräckis. Sen lär det nog bli så att Ingo får hedersuppdraget att sova nedanför sängen och vakta mig från otäcka monster. Haha..

Sweet dreams.

Vårtecken i nordligaste norr

Solen lyser och snön börjar successivt försvinna. Våren är med all säkerhet på ingång, och små tecken dyker upp lite här och var. Idag kravlade sig denna lilla krabat fram mellan timmerstockarna ute vid ladugården.




Remu's utställningsdebut på GLKK

Denna dagen började klockan 06.00 då min mobil slog igång sin oerhört irriterande alarmsignal. Knepigt nog var jag inte alls speciellt trött, vilket jag brukar vara varje morgon. Kanske berodde det på mina förväntansfulla nerver inför Remu's utställningsdebut. Klockan tickade iaf på och vid 07-snåret begav vi oss ner på farmen för att hämta upp lilla Nessie och lämna Ingo hos P's föräldrar.

Resan till Piteå tog strax över två timmar, och när vi kom fram hade vi två små vovvar som för första gången i sina liv satte sina tassar på ett utställningsområde. I början var det ett smärre kaos. Nessie förvandlades till en tvåbent vilde och glömde allt vad allmänt hyfs innebar. Remu blev sur när han inte fick som han ville, och försökte därför med pip, skrik och skall få sin vilja igenom. Allt var ju så nytt och spännande! Pissfläckar överallt, bajshögar, pipande och skrikande hundar samt okända människor som alla kom springandes och ville klappa "den söta lilla rävungen". Ni kan ju tänka er själva.. Bägge två landade dock relativt fort så snart vi hade gått några rundor inne i ridhuset samt i området.

Först in i ringen var Nessie. Hon skötte sig förvånansvärt bra för att vara hennes första utställning. Det vart något enstaka galoppsprång, men på det stora hela travade hon fint vid min sida. Bedömningen gick alldeles utmärkt, och hon fick mycket beröm för att vara så lugn och trevlig. Framför domarbordet stod hon klockrent, dock missade jag att bakbenen inte var helt parallella.


Fjällbrisens Nessie

Kritik:

Lovande. Mycket feminin juniortik med bra propositioner och feminint huvud. Nospartiet borde vara kraftigare. Bra bröstkorg för åldern. Lovande överlinje. Väl ansatta ben, bra svans. Rör sig bra. Bra temperament. Behöver tid att utvecklas, men lovande början.
Domare: Marjo Järventölä

HP BIR


Efter relativt lång väntan var det lille Remu's tur att träda in i ringen. När jag vandrade fram till domaren började han det hela med att säga "Jag såg er ute på parkeringen, han är jättefin. Har utmärkta rörelser!". Som ni kanske förstår kunde det hela inte börjat bättre för vår del, snacka om peppning! När vi sedan började uppvisningen sprang han klockrent vid min sida, visade upp sig så vackert. Hanteringen var helt utan problem, han stod som ett ljus medan domaren kände igenom honom samt kikade på tänderna. Även här berömde domaren honom, sade något i stil med "Underbar päls, så duktig, otroligt vacker". Därefter ställde lillen upp sig som en riktig veteran, och stod därefter tills vi blev tackade ut ur ringen.. Domaren var en finne, så tråkigt nog förstod jag inte allt han sade, det var ganska taskig finlandssvenska om jag förklarar det så. Men han älskade vår Remu iaf, så mycket förstod jag ;) Han avslutade med att säga "Jag hoppas ni kommer lyckas lika bra med jakten som ni kommer göra på utställning".

När det sedan var dags för BIS-finalen blev vi tillsagda att ställa upp oss på led utanför den stora ringen. Jag och Remu fick gå in som nummer fem. Det roliga med finalen var att varje ekipage fick gå in i ringen var för sig, medan en gubbe presenterade varje ras. När jag och Remu traskade in hörde jag något i stil med "Nummer fem, den finska spetsen, en av finlands nationalraser, trädskällande fågelhund". Eftersom jag fokuserade helt på Remu lyssnade jag inte så noga. P berättade att han hörde folket runt ringen säga saker som "Gud en så lugn och vacker finne" osv när vi gick in. Verkligen skoj! .. Även här skötte sig Remu helt klockrent, han var så otroligt duktig!!

Remu

Kritik:

4 månader. Vacker valp som kunde vara lite kortare i kroppen. Utmärkt kroppsvolym och benstomme. Vackert huvud med utmärkta ögon. Välvinklad fram och bak. Rör sig utmärkt, speciellt bak.
Domare: Jari Laakso

HP BIR BIS3




Lyckligaste brüden

Jag måste börja det här inlägget med att berätta att jag är så otroligt lycklig. Lycklig över att ha funnit världens finaste människa att leva tillsammans med, som jag älskar över allt annat i världen. Lycklig över att få dela dagarna tillsammans med de finaste hundarna som någonsin tassat omkring på denna jord. Utan de här tre killarna skulle mitt liv suga jävligt hårt, jag kan faktiskt inte ens tänka mig ett liv utan dem.

På söndag är det utställningsdebut för lille Remu. Tänk vilken stor pojke han blivit redan, tiden har bara flugit iväg sedan vi hämtade honom i mars. Imorgon blir han hela fyra månader gammal!

Vilken liten sötnos va? Mattes stjärna!

Imorgon tänkte jag spendera dagen till utställningsträning. Remu är hyfsat duktig redan, men börjar han tjoa på en inoff är det inte hela världen. Och övning ger färdighet som det heter, så vi tränar på in i det sista. Han skall bli bäst min lille prinskorv, så är det bara!

Nu ska jag tjocka i mig chips och cola.
Ha det bra!

Nytt och snyggt till underklädeslådan

Har suttit och kikat på lite nya underkläder samt bikinis. Har hittat lite snygga grejer, men som vanligt är utbudet för mig inte så jäkla stort (fatta ironin i stort där). Höhö, satan vad rolig jag är.

Change har kommit med riktigt snygga badkläder samt underkläder i retrostil, 50- och 70-tal sådär, som går lite i Rockabilly-stilen. I like it!

Jag gillar bikinin längst upp till vänster, bustiere-bh'n i denimliknande material (tänk den under tex en vit skjorta med jeansshorts till) samt underklädesseten till höger.