Snyft-shopping

Med tanke på mitt väldigt negativa inlägg tidigare idag, kanske jag skall tillföra ett något positivare. Det är nämligen så att jag unnade mig lite shopping nyss, eftersom jag tycker så ofantligt synd om mig själv. Jag gjorde en beställning på lite produkter från Macadamia (Natural Oil), bestående av schampoo, en inpackning, hårolja samt en "No Tangle"-borste. Med finfina rabatter slutade köpet på 658 sek (stora flaskor). Nu skall vi se om dessa produkter håller vad de lovar. Blir jag är nöjd med produkterna, utökar jag lagret med en "Leave-in cream" också. Om någon har erfarenheter av dessa, kan ni ju lämna en kommentar! :)
 

Recurvebåge

Halloj
 
Igår fick vi hem en ny båge från staterna. Riktigt frän, och denna kan även jag skjuta med. På P's compoundbåge är det för hård dragvikt för mig, och även fullvuxna män har svårt att dra den. Så denna blir super för framtiden! Vi har spekulerat i att skaffa en compound åt mig med, men då med lättare dragvikt. Jag vill påpeka att detta är vapen, och inte leksaker inköpta hos exempelvis Hobbex. De är ämnade för jakt, och penetrerar lätt en människokropp. På tuben finns många klipp där bågar används i jakt på bla björn. Då kanske ni förstår kraften i dessa. Vår recurvebåge är dock för klen för björn, men fungerar utmärkt på mindre vilt. I Sverige är det förbjudet att jaga med båge, men i Finland är det lagligt.
 
 
  
Bilder från provskjutningen av recurven
 
 
Denna veckan har jag en helvetestenta i skolan. Jag förstår inte hur de tänker när de gör på detta viset. Troligtvis vill de framkalla självmordstankar och förstöra möjligheten till att fira 1:a maj med familj och vänner. Jag såg i lärarforumet att många elever, både som studerat his Miun innan samt nya, hade påpekat tentans omfattning och storlek. Vi har fram tills på söndag kl. 23.59, vilket medför att all tid fram tills dess kommer gå åt till skolarbete. När t.o.m rutinerade studenter uppfattar arbetet som överdrivet, då är det garanterat så. En vanlig tenta består i regel av sex uppgifter, denna av nio. Då vill jag även påpeka att tiden är knapp i vanliga fall. Usch. Hoppas mina lärare får en trevlig och minnesvärd brasa tillsammans med familj och vänner.........
 
Nu skall jag återgå till kaffe och tenta. Wish me luck...
 
P & K

Svag och öm

Oj vad länge sedan jag tittade in här. Dagarna rullar och bröllopet kommer allt närmare. Helt galet. Snart har jag ett nytt efternamn och två ringar på fingret. Jag blir tornedaling på riktigt, skulle man väl kunna säga!
 
Vad annars nytt under solen..? Hm. Jag vet inte. Livet ser väl ut som vanligt, sedan sist jag skrev här. Lily har dock blivit större, mycket större, och Remu är lika gó och glad som förut. Allt är som det skall :) I år hoppas vi på ett rikligt fågelbestånd, med många jaktbyten för Remus del. Lily skall även introduceras för skogarna till hösten, och jag håller alla tummar och tår för att hon uppvisar likasinnad jaktinstinkt som sin fader. Han var endast sex månader gammal när han ställde älg för första gången!
 
Jag upptäckte för några dagar sedan att jag förlorat väldigt mycket styrka. Man skulle väl helt enkelt kunna säga att jag varit väldigt lat. Det värsta som finns enligt mig, är att känna kroppen ge vika. Fy satan. Jag har nu påbörjat muskeluppbyggnad igen, för att återfå lite kraft i kroppen. Idag har jag träningsvärk i rumpa och lår, efter benböj igår. Det är verkligen en härlig känsla, och idag tänkte jag ge mig på armarna. Det går inte att ha en kropp likt en benskör 80-åring vid endast 23års ålder. Mina muskler skall blöda, om det är det som kommer behövas ;)
 
Igår!
 
Nu skall jag återgå till skolarbete. Sen kanske jag ger mig på en lite längre promenad med vovvarna mot kvällningen, för att smörja de ömmande benen ;)

P & K