Ljusglimtar

God kväll!

Detta har varit händelserika dagar, bokstavligt talat. Vi har varit i skogen och påbörjat uppbyggnad av lägerplats vid jaktkojan. Succesivt börjar det bli riktigt bra däruppe, men än har vi ett X-antal projekt att slutföra innan vi kommit dit vi vill. Tanken är att kojan skall kunna fungera som en waypoint i våra framtida business-planer, så en liten upprustning måste göras.
 
 
I övrigt kan jag väl inte påstå att det varit alltför positiva händelser som inträffat. Det har varit sjukdom inom familjen och P är borta under helgen (åkte idag, kommer hem på söndag eftermiddag). Men man skall inte fastna i en negativ spiral, det blir man ju knappast lyckligare av. I svåra tider måste man hålla ihop, arbeta framåt och fokusera på de ljusglimtar som livet bjuder på. Jag vore helt tappad bakom flötet om jag inte såg positivt på mitt liv idag. Jag har världens bästa man, som jag älskar att spendera all min vakna tid tillsammans med. Jag älskar honom så otroligt mycket, och vågar inte ens tänka tanken på en vardag utan honom. Han är mitt allt, den jag lever för. Punkt slut. Det finns väldigt många människor som aldrig kommer få uppleva den kärleken, så jag är väldigt lycklig lottad. Bokstavligt talat. Fan, jag saknar honom så enormt mycket redan ..... (blödig tjej, jajjemen!) ... Nu har jag blottat min akilleshäl (för ungefär hundrade gången) ;)
 
 
Älskade, älskade P ♥
 
 
Nu skall jag försöka titta på lite tv, så jag blir trött. Utan baby bredvid har jag nämligen enormt svårt att somna här hemma. Suck ..

P & K
 

"Det är Robin Hood" ... jag vill va' ;)

 

Skogen på agendan

God "morgon".

Jag sitter just nu och avnjuter min tredje kopp kaffe. Solen lyser ute och det är snart dags för frukost, en sen frukost. Idag väntar skogen, och samtliga vovvar skall naturligtvis med ut tillsammans med oss. Jag tänkte försöka plocka med mig lite blåbär och sommarkantareller hem idag, baby älskar nämligen blåbärspaj och jag älskar kantareller i min egenuppfunna pastasås. Götta!

Jag skall försöka komma ihåg att ta med mig kameran ut idag, det blir lite roligare bilder än med telefonen. Sen vill vi självfallet ha mycket bilder på Hemi medan hon fortfarande är en pluttis, tiden går ju som de flesta vet alldeles för fort.
 
Bebis-trio
 
 
Nu ska jag slänga ihop frulle och klä om för "hunting mode" ;)

P & K

Ny design

Ja, nu har jag äntligen slängt upp en ny bloggdesign. Den gamla framkallade fruktansvärd ångest då jag varje gång blev påmind om min fine Ingo. Han finns såklart med på den nya, men är mer diskret placerad i nederdelen av menyn.
 
Dagarna rullar på mina vänner. Det känns som att det var igår jag träffade några av er sist. Dock har de varma sommardagarna succesivt börjat avta, och häruppe i norr börjar de kalla vindarna redan göra oss uppmärksamma på att hösten närmar sig. Burr!

Nu skall jag återgå till att göra egentligen ingenting, jag tänkte masa röven uppför trappen och glo in i dumburken ;)
 
 


Vi hörs snart igen, blogglusten kanske griper tag i mig igen nu när bloggen är lite uppdaterad!
P & K

Snart är det vårt!

 
Yes, snart är snyggaste matgruppen vår. Fasen vad king! ♥
 
 
 
 

The Love Of My Life


 
 

En dag hos oss, i bilder.

 
 
 
 
 
 

Welcome home Hemi

Det nyaste tillskottet i familjen hundtokig! Alaskan Malamute-tiken Hemi ♥
 
 
Hemi är startskottet på våra framtidsplaner. Hon kommer från utländska linjer, med friska föräldrar och morföräldrar som vi alla har träffat. Hennes mor var en AM med päls av den kortare varianten, medan hennes far, mormor samt farbror var av den vanliga "halvlånga" pälstypen. Hemi kommer troligtvis få lite längre päls, vilket jag vill ha. En polarhund skall se pälsad ut, annars försvinner helhetsintrycket enligt mig.
 
Så, vad tycker då de andra pälsdjuren här hemma om nytillskottet? Lily behandlar henne som om hon alltid funnits här. Är allmänt dryg och "råkar" lägga sig på henne liksom trampa på henne ibland. Suck .. Det är Lily i ett nötskal. Klumpfian nr 1. Men på det stora hela är hon snäll mot henne, på det viset Lily är snäll ;) Hemi har då fattat tycke för sin storasyster, och det är ju det viktigaste. Hon talar själv om för Lusen när hon är för hårdhänt under lek. Remu däremot, vår lilla kelgris, han ignorerar henne till det yttersta. Han tycker i vanlig ordning att valpar är superäckliga och ej värda att få vara i hans närhet. Så han går helt enkelt undan och låtsas att hon är luft. Precis samma race som han körde med Lusen när hon flyttade in. Det tar väl cirka två veckor innan har han accepterat henne och kan leva med tanken på att hon faktiskt bor här ;)
 
Teamet!
 
Vad kan jag berätta mer om Hemi? .. Hmm... Hon är otroligt snäll, till den graden att hon inte vet hur hon skall bete sig alltid. Hon är även lugn, och visar tydligt att hon inte utgör ett hot mot någon eller någonting. Det vi kommer fokusera på de kommande veckorna när det gäller henne är att hon "kommer in" här hemma, och känner 100-procentig trygghet. Koppelträning kommer även påbörjas, då hon inte alls tycker om att gå i koppel. Hon intar, vad vi kallar "frysläge", och blir stel som en pinne. Haha, vi kommer bli otroligt generösa godisautomater framöver ;) Träning i bil är också någonting att jobba med, det dregglas och kräks just nu. Men hon har redan blivit bättre på det, då vi tränar korta sträckor på enstaka 100-meter åt gången.. Utöver detta äter hon sex gånger per dag och är nästintill rumsren. Vår lilla vargvalp ♥
 
 
 Med herr räv och fröken lus är allt bara bra förövrigt. Jaktsäsongen börjar närma sig med snabba steg, och därav ökar trycket när det kommer på träningsfronten. Hundarna måste vara i toppform till jakten, då det självfallet ställer krav på hundens kondition och fysik. Lily som jagar över större områden i jämförelse med Remu, kan springa flera mil på en dag och lätt genomsöka ett område på exempelvis 1000 hektar. Remus jaktform kräver istället extrem uthållighet, då han jagar långa dagar och "använder huvudet" i större utsträckning än Lusen. Jakt är med andra ord krävande för hunden, och har du en otränad hund, sliter detta enormt mycket på den. Glöm alla rykten om lata jägare som tränar sina hundar en vecka innan jakt med bilen, dessa skall inte ens få kallas för jägare! .. För cirka en månad sedan gick vi över på ett nytt foder till R och L, då jag varit väldigt missnöjd med de flesta foder vi testat. Det är nästan skrämmande hur mycket skit det finns ute på marknaden, och hur lite kött våra hundar egentligen får i sig. Det foder som våra äter nu heter Brit Carnilove Salmon & White Fish, och tiden får väl utvisa hur detta fungerar. Remus päls börjar dock se bättre ut igen, liksom Lusen har lagt på sig mkt mer vikt. Under jaktsäsongen kommer dock hundarna BARF'as för att inte tappa i vikt.
 
Nu måste jag ta tag i livet igen ;)
P & K

I will love you

Forever ♥