Lite uppdatering

God dag!
 
Jag har nu precis intagit soffläge. Mitt öra värker som satan, och jag är i princip halvt döv känns det som. Jag håller verkligen alla tummar och tår för att det inte är någon öroninflamation på gång. Det är det sista jag behöver just nu!
 
Så, vad har då hänt den senaste tiden? Livet har i stort flytit på som det brukar, hundar har påbörjat träning och jakten står inför dörren. Remu har börjat komma igång i skogen, och nu hoppas vi på att se lite fågel framöver. Fågel i sig häruppe är av ringa tillgång, men som tur är finns andra marker som vi genom bekanta får tillträde till. Så, som sagt, det är bara att hålla tummarna! :) När det kommer till Lily, så har vi tyvärr fått skjuta på träningen. Lusen har nämligen börjat löpa ... SUCK. Men om någon vecka är hon ute i skogen i alla fall.

 
Bilder från senaste svängen med Remu.
Från kvällsljus till mörker.

 
 
I söndags var vi även på hundutställning på Norra Norrbottens kennelklubb i Överkalix med Remu. Han fick bedömningen Excellent och blev placerad som andra bästa hane. Domaren påpekade hans baksporrar, som därefter avgjorde placeringen. I Sverige anser man nämligen att baksporrar skall avlägsnas på de valpar som föds med dem, medan man i Finland (rasens ursprungsland och var rasen är nationalras) enligt lag INTE får plocka sporrar på valpar. I vårt brodersland anses nämligen avlägsnande av sporrar vara på samma nivå av skönhetsoperation som kupering av en hunds öron eller svans. Det är med andra ord strängt förbjudet. Remus sporrar är kvar av den anledningen, den finska lagens alltså. Hans uppfödare går efter de finska riktlinjerna när det kommer till den Finska spetsen.

Domaren som dömde denna gång var en kvinna vid namn Er na-Britt Nordin. Hon har tydligen varit med och skrivit rasstandarden till Norrbottenspetsen, varav den vinnande hanens uppfödare och ägare menade att bägge parter skulle vara otroligt nöjda över att hon dömde våra hundar med Excellent. Jaja, vi får väl tro på det då ;) Remu fick iaf jättefin kritik, med någon enstaka bagatell där hon påpekade vinkeln på knä- och has. Med andra ord, ingenting märkvärdigt :) Vi är skitnöjda över vår lille räv, som skötte sig exemplariskt och visade hur en Finsk spets egentligen skall bete sig!
 
Remu utanför utställningsområdet!
( P som tog bilden, och Remu står inte som han skall ;) )
 
Kritiken
48 cm. Fina proportioner, mkt bra huvud liksom nos och bett. Fina öron, bra hals, rygg och svans. Bra förbröst. Kunde vara lite bättre vinklad i knä och has. Rör sig med tillräcklig steglängd. Baksporrar. Vacker päls och färg. Bra temperament. "
 
 
Nu blir det skogen med Remu och älsklingen!
P & K


Postat av: Angelica med dottern Bella & Pommarna

Alltid roligt när det går bra för hundarna sina. =)

2013-08-20 @ 17:26:48
URL: http://linneaangelica.blogg.se/

KOMMENTERA INLÄGGET NEDAN!






Namn:
Kom ihåg mig?


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback